TERMENI SI CONDITII

Definitii

Termenii "Workfinder", "Workfinder.ro", "Site-ul", "noi", "compania" reprezinta firma S.C. Ciemme High Solution S.R.L. si serviciile sale oferite prin site-ul www.workfinder.ro.
S.C. Ciemme High Solution S.R.L(denumit in continuare Workfinder) are sediul in Timisoara, Piata Sfantul Gherorghe, nr.1, etaj 3, ap. 18 si este inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J/35/3291/15.09.2008, cod fiscal RO24464776.
Prin termenul "Utilizatorul" intelegem toate persoanele fizice si/sau juridice care acceseaza site-ul Workfinder, indiferent de motiv.
Termenii "Regulament", "Acord", "Contract", "Termeni si conditii" sunt folositi pentru a desemna prezentul contract de utilizare.

Acceptarea contractului de utilizare

Folosirea serviciilor sau informatiilor oferite de Workfinder corespunde cu acceptarea deplina si neconditionata a termenilor si conditiilor de mai jos. Workfinder poate revizui acest document oricand, prin actualizarea acestei pagini. Va rugam sa verificati periodic aceasta pagina pentru a fi la zi cu toate modificarile aduse. Daca nu acceptati termenii si conditiile stipulate in acest contract va rugam nu folositi site-ul Workfinder.

Prezentarea serviciilor

Workfinder pune la dispozitie pentru companii accesul la servicii de recrutare online, dispunand de o baza ampla de CV-uri, iar pentru candidati anunturi cu locuri de munca vacante, articole de specialitate, sfaturi legate de cariera.
Pentru furnizarea serviciilor sale, Workfinder se baseaza pe publicitate, aceasta inclusand diverse anunturi, mesaje administrative, continute de buletine informative. Utilizatorii accepta in mod expres ca, utilizand serviciile Workfinder sunt de acord sa primeasca aceste mesaje, neexistand optiunea de a renunta la ele. Dumneavoastra intelegeti si sunteti de acord ca serviciile oferite sunt "asa cum sunt", iar Workfinder nu isi asuma nici o responsabilitate pentru transmiterea, stergerea sau salvarea gresita a setarilor personale.

Obligatii la inregistrare

Pentru a folosi serviciile oferite de catre Workfinder, utilizatorii sunt obligati sa furnizeze date reale, exacte si sa le actualizeze cand este cazul, asa cum este cerut in formularul de inregistrare. Pentru persoane juridice, compania are obligatia de a transmite informatii reale, denumire, adresa e-mail, telefon, nume si prenume persoana de contact.
Companiile care recruteaza pentru strainatate au obligatia sa trimita Certificatul de Inregistrare eliberat de Registrul Comertului cu domeniul de activitate plasarea si recrutarea de personal. Companiile care au sediul in strainatate au obligatia sa transmita la inregistrarea pe site numarul de TVA valid.
Workfinder poate solicita documente privind domeniul de activitate al firmei, daca persoana de contact este imputernicita sa reprezinte acea companie sau poate verifica corectitudinea numarului de telefon alocat.
Daca veti furniza informatii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, Workfinder are dreptul sa suspende sau sa blocheze contul dumneavoastra si sa refuse toate incercarile curente sau viitoare de folosire a site-lui, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale.
Workfinder nu are obligatia de a verifica in avans materialul publicat de utilizatori. Workfinder nu raspunde in nici un mod cu privire la informatiile si datele postate, difuzate sau transmise de catre utilizatorii sai.

Responsabilitatile utilizatorului

Utilizator candidat
Ca utilizator sunteti responsabil de propriile actiuni precum si de consecintele pe care acestea le pot avea, in urma publicarii materialelor pe care le incarcati, puneti la dispozitie in mod public pe contul pus la dispozitie de companie.
Va obligati sa nu faceti urmatoarele lucruri:

 • sa publicati material care contin virusi, viermi sau alte programe cu intentia de a distruge orice sistem sau informatie;
 • sa publicati material cu drept de autor, daca nu sunteti autorul sau daca nu aveti permisiunea autorului de a publica materialul respectiv;
 • sa publicati materiale obscene, defaimatoare, de amenintare, discriminatorii sau rauvoitoare fata de un alt utilizator, persoana fizica sau juridica sau fata de orice alt tert;
 • sa publicati o imagine sau o afirmatie explicit sexuala;
 • sa incarcati, postati, difuzati sau transmite in alt mod orice tip de publicitate, materiale promotionale, "junk mail", "spam", scrisori in lant, scheme piramidale, sau orice alta forma de solicitari, cu exceptia portiunilor din serviciu care sunt formate cu acest scop;
 • sa incarcati, postati, difuzati sau transmiteti in alt mod orice continut pentru care nu aveti dreptul legal de transmitere sau difuzare in orice conditii, sub orice sistem juridic, romanesc sau strain, relatii contractuale sau de incredere (cum sunt informatii confidentiale, cele aflate sub drept de proprietate, aflate sau dezvaluite ca parte a relatiilor de serviciu sau aflate sub incidenta acordurilor de confidentialitate);
 • sa promovati sau sa furnizati informatii despre modul de derulare a activitatilor ilegale, sa promovati ranirea fizica sau verbala impotriva oricarui grup sau persoana, sau pentru a promova orice act de cruzime fata de animale. Aceasta poate include, dar nu este limitat, a furniza informatii despre modul de a fabrica, achizitiona sau asambla bombe, grenade sau alte tipuri de arme si crearea de site-uri "crush";
 • sa aveti conturi multiple in cadrul site-ului care se aseamana sau care sunt folosite pe aceeasi tema;
 • sa postati, difuzati sau transmiteti in alt mod date personale (nume, adresa, numere de telefon) sau inregistrarea acestora in rubricile care pot fi vizualizate de catre ceilalti utilizatori (descrieri, pseudonim);
 • sa nu copiati, reproduceti, alterati, modificati, distribuiti (inclusiv prin afisare publica), sa nu folositi pentru scopuri comerciale sau orice alte scopuri, continutul site-ului (sau orice parte din el) si sunteti de acord sa nu realizati lucrari/pagini pe internet/servicii online care reproduc in orice mod sectiuni ale site-ului www.workfinder.ro, fara o autorizatie scrisa anterioara din partea Workfinder si/sau a tertei parti, dupa caz;


Prin transmiterea de continut care nu este in acord cu limitarile de mai sus mentionate, sunteti de acord cu faptul ca sunteti singurul responsabil si veti despagubi integral Workfinder in cazul producerii oricarui prejudiciu.

Workfinder nu garanteaza credibilitatea, acuratetea informatiilor publicate de catre utilizatori sau nu gireaza vreo parere exprimata de catre utilizatori. Workfinder actioneaza ca un factor pasiv in distributia online si publicarea informatiilor de catre utilizatori si nu are obligatia de a verifica in avans materialul publicat de catre utilizatori. De aceea, Workfinder nu raspunde in nici un mod cu privire la informatiile si datele postate, difuzate sau transmise de catre utilizatorii sai. Daca i se solicita de catre un utilizator, compania poate investiga si verifica afirmatiile si poate hotari daca informatiile respective trebuie indepartate.
Prin introducerea materialului in orice segment public sau privat de pe site, inclusand forumurile, concursurile sau camerele de chat ne garantati dreptul continuu, irevocabil (inclusand drepturile morale) si licenta de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui sau de a comunica in public continutul (in intregime sau partial), la scara internationala sau de a-l incorpora in alte lucrari de orice forma, in mass-media sau in tehnologia cunoscuta sau care urmeaza sa se dezvolte in viitor. De asemenea, permiteti oricarei persoane care este abonata sa acceseze, sa visualizeze, sa stocheze sau sa reproduca asemenea material in scopuri personale. Supus celor mentionate inainte, posesorul unui astfel de material publicat pe site isi mentine orice drepturi care ar putea deriva de aici.

Utilizator companie
Workfinder va asigura accesul pe baza de parola la contul creat pe site-ul nostru. Prin intermediul Workfinder, puteti selecta candidati in vederea angajarii in cadrul companiei dumneavoastra.
Selectarea se poate face in urmatoarele moduri:

Alegeti sa publicati un anunt de recrutare.

Anunturile pot fi afisate pe www.workfinder.ro pe o perioada de 30 zile. Dupa aceasta perioada anunturile pot fi repostate. Inainte de expirarea acestora, Workfinder va va informa prin e-mail data la care expira anuntul si va invita compania sa il reposteze daca aceasta considera ca este necesar.
Nu publicati anunturi incomplete, incorecte si nu aveti voie sa conditionati ulterior selectia candidatilor decat de acele reguli prezentate in anuntul de recrutare publicat in Workfinder. In cazul in care nu veti respecta aceste reguli , intelegeti si sunteti de acord cu faptul ca Workfinder are dreptul de a restrictiona accesul la serviciile sale acelor utilizatori care incalca prevederile prezentului accord.

Alegeti sa cautati CV-uri ale unor candidati in baza da date Workfinder

Puteti cauta prin toate CV-urile din baza de date si puteti vizualiza oricate CV-uri in conformitate cu acordul incheiat intre companie dumneavoastra si Workfinder.
Totodata intelegeti si sunteti de acord cu faptul ca nu veti folosi datele cuprinse in CV-urile candidatilor decat pentru scopul unic de recrutare de personal pentru campania care a publicat anuntul de recrutare.
Unii candidati pot intelege ca este mai simplu sa prezinte o realitate inselatoare, incompleta, incorecta. Ar trebui deci sa discerneti inainte de a folosi informatia cuprinsa in aceste CV-uri inainte de a face o angajare, o investitie sau orice alta actiune care implica folosirea de fonduri sau resurse proprii sau ale unor terti. Va rugam sa ne contactati in situatia in care aflati de existenta unor astfel de CV-uri.

CV-urile candidatilor

Avand in vedere ca obiectul principal de activitate al site-lui este recrutarea online, informatiile din CV-uri pot fi divulgate in urmatoarele situatii:

- de catre candidat, in momentul aplicarii la un job postat pe site sau prin selectarea CV-ului;
- angajatorului sau potentialului angajator al persoanei visate;
- agentiilor de selectie sau plasare a fortei de munca.

In privinta informatiilor furnizate de candidati, acestia vor putea fi vizualizate numai de catre companiile pentru care candidatul si-a depus CV-ul.
Incercam sa limitam accesul la baza noastra de date doar anjagatorilor, firmelor de resurse umane, managerilor de personal, specialistilor in HR si agentiilor/institutiilor de securitate nationala, dar nu garantam ca alti terti nu pot avea acces la baza noastra de date. Workfinder nu isi asuma responsabilitatea asupra utilizarii CV-urilor de terte parti care au accesat CV-urile cat timp sunt in baza noastra de date.
Puteti sa stergeti CV-ul din baza noastra de date oricand doriti. CV-ul dvs. se poate afla inca in baza de date, in cazul in care angajatorii, recruterii, managerii de personal, specialistii in HR au platit pentru o copie a bazei noastre de date, sau in cazul in care tertii au castigat dreptul de accesare a bazei noastre de date. Nu ne asumam raspunderea pentru acest gen de stocare a datelor.

Informatii pentru utilizatori

In momentul in care va inregistrati pe site, vi se vor cere anumite informatii incluzand o adresa de e-mail valida. Pe langa termenii si conditiile care vor fi reglementate in politica site-ului, dumneavoastra intelegeti si acceptati faptul ca Workfinder poate divulga unei terte persoane anumite informatii continute in cererea dumneavoastra de inregistrare.
Workfinder nu va divulga unei terte persoane numele, adresa, adresa de e-mail sau numarul dumneavoastra de telefon fara consimtamantul dumneavoastra, cu exceptia cazurilor prevazute de lege cand comunicarea acestor informatii este necesara si in conformitate cu politica de confidentialitate.
Workfinder isi rezerva dreptul de a va oferi serviciile si produsele unui tert, bazandu-se pe datele mentionate in inregistrarea dumneavoastra in orice moment dupa ce aceasta a avut loc; asemenea oferte pot fi facute de catre Workfinder sau de catre un tert implicat.

Contul, parola si securitatea datelor

Sunteti raspunzatori de pastrarea confidentialitatii asupra informatiilor si a parolei dumneavoastra. Veti fi raspunzatori de utilizarea inregistrarii dumneavoastra, indiferent daca utilizarea se face cu sau fara voia dumneavoastra. Sunteti de acord sa sesizati Workfinder in legatura cu orice utilizare neautorizata a parolei si a inregistrarii dumneavoastra. Sunteti de asemenea de acord sa folositi butonul de iesire din contul dvs. cand doriti sa parasiti site-ul. Compania nu va fi raspunzatoare pentru nici o paguba morala sau materiala provocata prin nerespectarea acestei prevederi de catre dvs.
Workfinder, daca considera de cuviinta, va poate bloca parola, utilizarea serviciilor sau folosirea oricaror altor servicii ale sale de care beneficiati, sau sa scoata si sa stearga orice material din cadrul serviciilor, pentru orice motiv sau fara motiv. Workfinder poate de asemenea, oricand doreste si fara a da socoteala, intrerupe furnizarea serviciilor, sau a unei parti a lor, cu sau fara nici o notificare prealabila.
Orice incetare a accesului dumneavoastra la serviciile Workfinder, conform oricarei reguli din prezentul Regulament, poate fi efectuata fara o avertizare anticipata, si luati la cunostinta si sunteti de acord ca Workfinder poate dezactiva sau sterge imediat contul dumneavoastra din cadrul site-urilor Workfinder si toate informatiile in legatura cu acesta si/sau sa interzica orice acces ulterior la serviciile Workfinder. Mai mult, Workfinder nu va fi raspunzator fata de dumneavoastra sau orice terta parte in orice mod, pentru interzicerea si/sau stergerea contului si a accesului la serviciile puse la dispozitie prin intermediul Workfinder.

Utilizarea materialelor

Puteti copia si printa continutul Workfinder doar pentru folosinta dvs. si a companiei dumneavoastra, potrivit scopului pentru care v-ati inscris pe Workfinder. Continutul acestui site, textele, grafica, fotografiile, software-ul precum si alte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor. Intregul material este proprietatea Workfinder. Compilatia (adica adunarea si rearanjarea) continutului acestui site web este dreptul exclusiv al Workfinder, drept protejat de legile in vigoare. Folosirea neautorizata a materialului reprezinta o incalcare a legii dreptului de autor sau a altor legi. Nu aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale. Pe serverele care apartin sau care sunt inchiriate de catre Workfinder accesul oricarui utilizator neautorizat este interzis. In caz de incercare si/sau accesare, fara drept, a acestor servere, fapta constituie infractiune si se pedepseste conform legislatiei romane in vigoare.

Proprietatea materialelor si informatiilor introduse pe Workfinder

Workfinder nu va pretinde un drept de proprietate asupra materialelor pe care le furnizati companiei (inclusiv observatiile si sugestiile) sau pe care le postati, incarcati sau trimiteti site-ului Workfinder. Totusi, transmitand aceste materiale, dvs sunteti de acord sa acordati Workfinder permisiunea de a utiliza materialele inclusiv sa le: copieze, distribuie, transmita, publice, reproduca, modifice si sa traduca; de a mentiona numele dvs in legatura cu materialul pe care l-ati transmis si dreptul de a cesiona la randul ei toate aceste drepturi oricarui partener Workfinder.
Nu se vor pretinde si nici acorda nici un fel de compensatii pentru utilizarea materialului in felul aratat mai sus. Compania nu are obligatia de a posta pe site sau folosi in orice mod materialul furnizat de dvs; compania are de asemenea dreptul sa stearga materialul dvs in orice moment si fara a avea nevoie de un motiv in acest sens.

Serviciile oferite contra cost

La optiunea dvs., puteti beneficia, contra cost, de serviciile suplimentare oferite de catre Workfinder. Toate platile, incluzand prin aceasta taxele aplicabile acestor plati afisate in momentul solicitarii serviciului, trebuie realizate in lei, conversiunea EURO in moneda romaneasca realisandu-se la cursul BNR in ziua efectuarii platii. In situatia in care doriti incetarea furnizarii serviciului, intelegeti si sunteti de acord cu faptul ca platile deja efectuate nu sunt si nu vor fi returnate. Acceptati si sunteti de acord ca orice intarziere la plata sumelor de bani catre Workfinder va constitui o incalcare a prevederilor prezentului Acord. In conditiile in care Workfinder isi rezerva dreptul sa adopte si alte atitudini premise de lege sau contract, sunteti de acord si intelegeti sa rambursati in totalitate catre Workfinder toate costurile si cheltuielile care pot rezulta in legatura cu recuperarea sau incercarea de recuperare a acestor sume neplatite. Workfinder isi rezerva dreptul de a modifica, oricand si in orice mod, pretul serviciilor, potrivit propriei sale optiuni discretionare, fara a fi obligat sa justifice in vreun mod modificarea, fara nici o notificare prealabila si fara a fi obligat sa indeplineasca alta formalitate fata de utilizator. Noile preturi vor deveni efective de la momentul primului termen de plata impus de catre Workfinder utilizatorilor sai.

Responsabilitatile Workfinder

Deoarece identificarea utilizatorilor pe Internet este dificila, Workfinder nu confirma faptul ca fiecare utilizator este ceea ce se pretinde. Deoarece nu suntem si nu putem fi implicati in relatiile user-to-user sau nu putem controla comportamentul utilizatorilor Workfinder, in eventualitatea unei dispute cu unul sau mai multi utilizatori, Workfinder (prin agentii, administratorii si angajatii sai) este absolvita de orice raspundere sau despagubire (directa sau indirecta) de orice fel si de orice natura, cunoscuta sau necunoscuta, suspectata sau nu, dezvaluita sau nu, ivita in vreun mod care are legatura cu disputele.
Workfinder nu are obligatia legala de a controla informatiile oferite de alti utilizatori, disponibile pe site. Informatiile altor persoane pot fi neplacute, vatamatoare sau inexacte.
Materialul poate contine inexactitati sau greseli de scriere. Workfinder nu isi asuma veridicitatea si exactitatea materialului de pe site. Dumneavoastra luati cunostinta si sunteti de acord cu faptul ca sunteti singurul responsabil pentru forma, continutul sau exactitatea material continut sau plasat de dumneavoastra pe site.

Limitarea responsabilitatii

Afirmati in mod expres ca ati luat cunostinta si sunteti de acord ca Workfinder nu va fi raspunzatoare pentru nici un fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la: nerealizare de profit, posibilitatii de folosire, date sau alte pagube (chiar daca Workfinder a fost inainte informata de posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din:

 • utilizarea sau imposibilitatea utilizarii serviciilor site-ului Workfinder;
 • acces neautorizat la deteriorarea transmisiilor sau datelor dumneavoastra;
 • declaratii sau actiuni a oricarei terte parti asupra serviciilor site-ului Workfinder;
 • orice alta problema legata de serviciile site-ului.


Declarati in mod expres ca intelegeti si ca sunteti de acord cu urmatoarele afirmatii:

 • utilizarea serviciilor site-ului Workfinder se face pe propria raspundere. Serviciile sunt furnizate pe principiul "asa cum sunt" sau "asa cum sunt disponibile".
 • Workfinder nu ofera nici o garantie ca:
  - serviciile vor implini toate cerintele dumneavoastra;
  - serviciile vor fi neintrerupte, la timp, sigure sau fara erori;
  - rezultatele ce se vor putea obtine din folosirea site-ului Workfinder si a serviciilor puse la dispozitie vor fi corecte sau de incredere;
  - orice eroare de program va fi corectata;
 • orice material descarcat sau obtinut in alt fel prin utilizarea serviciilor puse la dispozitie de Workfinder se afla astfel la discretia si poate fi folosit doar pe riscul propriu si veti fi singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate computerului de pe care accesati site-ul sau alte pierderi de date ce pot rezulta din descarcarea acestui tip de continut.

Generalitati

Daca vreo prevedere din acest capitol "Termeni si conditii" este considerata invalida de catre forurile legale competente, invaliditatea unei asemenea prevederi nu va afecta valabilitatea celorlalte prevederi ale "Termeni si conditii", acestea ramanand in vigoare. Acesti "Termeni si conditii" constituie in intregime un acord incheiat intre dumneavoastra si Workfinder.
Aceste conditii pot fi modificate de noi la anumite intervale, fara o anuntare sau o acceptare prealabila a utilizatorilor. Puteti citi cea mai recenta versiune a acestor conditii oricand, accesand aceasta pagina.
Prezentul acord constituie unica conventie dintre dumneavoastra si Workfinder si reglementeaza folosirea de catre dumneavoastra a serviciilor site-ului Workfinder, impunandu-se in fata oricarui acord precedent dintre dumneavoastra si Workfinder (inclusiv dar nu limitat la o versiune precedenta a Regulamentului). Puteti de asemenea fi supusi unei alte versiuni a Regulamentului care se poate aplica atunci cand folositi alte servicii Workfinder sau ale partenerilor sai, continut al oricarei terte parti, sau software a oricarui tert. Regulamentul si relatiile dintre utilizatori si Workfinder vor fi guvernate de legile aplicabile in Romania.